Winnen of verliezen

Via Florijn Business Solutions in Amsterdam werd ik benaderd of ik een Excel programma wil bouwen voor Achmea Australia. Het programma, moet voor 31 mei in concept werkzaam zijn en heeft als doel het verzamelen van gegevens van agrariërs in Australië ten behoeve van de premieberekening van nieuwe verzekeringsproducten.

Omdat april traditiegetrouw een piekmaand is in de werkzaamheden voor ons kantoor, vanwege btw-aangiften en de deadline voor de aangiften inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting 2011, had ik slechts 2 dagen beschikbaar in deze maand. Ook moet ik voor Autobar Holland nog een offertetool in Excel afleveren voor het eind van deze maand. Als het mogelijk was om de overige 13 projectdagen over te hevelen naar de maand mei, dan zou ik akkoord gaan met de opdracht van Achmea.

Altijd een verrassing

De 2 dagen in april zitten er inmiddels op. Ik heb de opdracht aanvaard en na deze 2 dagen werd mij verteld dat er een 100% betrouwbare versie moet zijn voor 31 mei 2013. Dit wil zeggen: het programma moet verzamelen, de juiste waardes bepalen en de juiste verzekeringspremie berekenen. Oh ja, er zijn minsten 160 variabelen die de hoogte van de premie bepalen.

Als het programma niet werkt voor deze datum dan geeft de Australische toezichthouder geen vergunning af en kan Achmea Australia niet van start. Ook wordt nog even tussen neus en lippen verteld dat dit het grootste project is dat Achmea dit jaar van start laat gaan.

Ik ben niet zo’n stress kikker, maar nu moest ik toch even slikken. Komt dit allemaal wel goed? Ik heb altijd graag op eredivisie niveau willen spelen. Veel grotere opdrachtgevers zal ik in Nederland niet meer tegenkomen. Wel gelijkwaardige, waar ik in de toekomst voor hoop te gaan werken.

Dit lijkt zo’n ones-in-a-live-time opdracht waar je 100% voor moet gaan. Ik heb in 2 dagen 24 uur gewerkt aan een uitgebreid gegevensformulier en inmiddels heeft mijn opdrachtgever het volste vertrouwen dat het goed komt. We hebben nog 12 volledige werkdagen tot onze beschikking in mei. Toch zal dit een spannende periode worden, omdat ik, ondanks mijn financiële en Excelkennis, natuurlijk geen verzekeringsexpert ben.

Opladen

In de eerste week van de voorjaarsvakantie gaan we een midweek met de kinderen op vakantie. Dit was al beloofd en gereserveerd voordat deze opdracht kregen. Natuurlijk gaat dit door. Mijn gezin is even belangrijk als mijn werk en hun energie geeft mij ook energie om te presteren.

3,5 jaar heb ik keihard gewerkt om dit niveau te bereiken en nu krijg ik in feitelijk 3 weken de kans om te laten zien waartoe dit harde werken heeft geleidt. Er is mij inmiddels een worst voorgehangen. Als de licentie een feit wordt hebben we alle tijd om nog meer business te doen. Een echte wedstrijd op topniveau.

Winnen of verliezen?

Over 5 weken zullen we het weten.

Delen op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *