Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang tips en technieken m.b.t. Excel.

Belastingaangifte

Nadat de aanmelding bij de Kamer van Koophandel is geregeld, ontvangt u van de belastingdienst een overzicht met de belastingen waarvoor u bent ingeschreven. Voor een startende ondernemer zijn meestal de volgende belastingen van toepassing:

  • Omzetbelasting
  • Inkomstenbelasting

Als de belastingdienst u een uitnodiging stuurt tot het doen van aangifte,dan bent u verplicht deze tijdig en volledig te doen. Deze belastingaangiften moeten electronisch bij de belastingdienst worden ingediend.

Omzetbelasting

In principe moet u ieder kwartaal de aangifte omzetbelasting in dienen bij de belastingdienst. Uit uw administratie kunt u de gegevens halen die nodig zijn voor het juist invullen van de aangifte. Dankzij het gratis programma Audiss Easy kunt u met 1 druk op de knop de btw aangifte laten samenstellen. U hoeft dan verder geen andere berekeningen meer te maken.

Inkomstenbelasting

Na afloop van het kalenderjaar moet de ondernemer de aangifte inkomstenbelasting indienen bij de belastingdienst. De aangifte voor de ondernemer is veel uitgebreider dan de aangifte voor de particulier. In de aangifte moeten de cijfers van de onderneming worden opgenomen en worden allerlei extra vragen gesteld die betrekking hebben op vrijstellingen en fiscale aftrekposten.

© 2009-2014 AUDISS over Belastingaangifte

Audiss

Van Ketwich Verschuurlaan 102
9721 SW Groningen
Harry Veen: (06) 317 46 435
E-mailadres: harry@audiss.nl


Persoonlijk contact

    (* = altijd invullen)