Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang tips en technieken m.b.t. Excel.

Alles-in-één abonnement

Televisie-internet-telefonie

Veel ondernemers die vanuit huis werken gebruiken de vaste telefoon ook vanuit huis. Veelal is er sprake van een alles-in-één abonnement voor televisie, internet en telefonie. De btw en de kosten voor de telefoon- en internet, zijn alleen aftrekbaar voor zover deze zakelijk worden gebruikt.  Abonnementskosten van de telefoon thuis zijn niet aftrekbaar, de zakelijke gesprekskosten weer wel. Hoe moeten deze kosten en btw worden geboekt in Audiss Easy.

Voorbeeld.

Je ontvangt 12 facturen per jaar. De kosten voor televisie en internet zijn vaste bedragen per maand. De telefoon is variabel. De maandelijkse nota zal dus verschillen, afhankelijk van het gebruik van de telefoon. Maandelijks laten we deze factuur betalen via onze zakelijke rekening, in dit geval de Rabobank. Elke maand trekken we 100% van de kosten en 100% van de btw af, als ware allemaal zakelijk.

Stel voor dat 60% van het jaarbedrag bestemd was voor privé. Dan maken we aan het eind van het jaar een journaalpost in het dagboek Memoriaal waardoor de kosten en btw worden gecorrigeerd. We tellen de kosten uit bij elkaar op en nemen hier 60% van en dit voeren we negatief in. Om bedragen negatief in te voeren zet je een min-teken voor het bedrag. De btw bereken je eenvoudig met de btw calculator.

Hieronder zie je een voorbeeld uit ons programma.

001 alles in 1 ziggo

Op jaarbasis heb je nu € 418 aan kantoorkosten en € 72,55 aan btw afgetrokken. Het is aan jezelf om te bepalen welk deel van de internet- en gesprekskosten zakelijk zijn. Dit is natuurlijk afhankelijk van het gebruik. Wil jij ook eenvoudig en gratis boekhouden? Vraag dan het programma aan via het formulier aan de linkerkant van deze pagina.

Audiss

Van Ketwich Verschuurlaan 102
9721 SW Groningen
Harry Veen: (06) 317 46 435
E-mailadres: harry@audiss.nl


Persoonlijk contact

    (* = altijd invullen)