Een Excel dashboard in 3 stappen

Meer en meer ondernemers ontdekken het gemak van een dashboard in Excel. Excel kan alles wat financiële pakketten kunnen en zelfs nog veel meer. Audiss ontwerpt excel-dashboard volgens de volgende 3 stappen.

  • uitvoeren frustratie analyse
  • uitvoeren procesbeschrijving
  • daadwerkelijk bouwen dashboard

Hieronder beschrijven we in het kort deze stappen.

Frustratie analyse

Veel ondernemers kopen een oplossing van een softwareleverancier, omdat hierin zoveel mogelijkheden aanwezig zijn. Het probleem is vaak dat de oplossing die de onderneming echt wil niet aanwezig is. De basisoplossing moet worden uitgebreid met dure maatwerk oplossingen en trainingen. Het kwaad is dan al geschied: het vertrouwen met de softwareleverancier is geschaad.

Audiss analyseert eerst de frustratie

Klanten die een dashboard in Excel willen moeten erop kunnen vertrouwen dat deze aan haar wensen voldoet. Audiss start daarom niet direct met programmeren, maar met een uitgebreide frustratie analyse. Hierin komen de volgende vragen aan bod:

  • Welke processen zijn er in je bedrijf?
  • Wie doet wat in de organisatie?
  • Wie mag wat doen?
  • Wat gaat er nu fout in de processen?
  • Wat zou je graag anders willen zien in deze processen?
  • Waarom ben jij gefrustreerd met je huidige processen?
  • Wat verwacht je van Audiss?

Procesbeschrijving

Nadat de frustratie in beeld is gebracht  vragen we de ondernemer een procesbeschrijving te maken.  Hierin wordt elke stap en elke actie van de organisatie in beeld gebracht. Soms zijn hier meerdere gesprekken met de ondernemer nodig.

Dashboard

Als deze stappen zijn doorlopen en als wij een goed beeld hebben van wat de klant wil en welke procedures er in het bedrijf zijn starten we met het maken van een dashboard. Iedere fase hierin wordt gedemonstreerd en besproken. Tijdens het bouwen kunnen eventuele aanvullende wensen nog worden ingebouwd. Zonder een gedegen frustratie-analyse en procesbeschrijving is het bouwen van maatwerk software gedoemd te mislukken. Audiss realiseert zich dat als geen ander. Volgens het Audiss principe bouwen kost misschien iets meer tijd, maar levert uitsluitend tevreden klanten op.

Delen op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *